By- & Markedsfester

Politikerne i Vejen Kommune fjerner fra årsskiftet et forhadt gebyr, når der rejses telte ved byfester eller andre frivillige arrangementer.

Fakta
Gebyrer

Med byrådets beslutning om at reducere byggesagsgebyrerne med 100.000 kroner, vil kommunens samlede indtægter for diverse gebyrer beløbe sig til 1,432 millioner kroner.

VEJEN KOMMUNE: Det gav voldsom kritik, da flere foreninger rundt i Vejen Kommune tidligere i år måtte punge ud med knap et par tusinde kroner til en byggetilladelse, når der eksempelvis skulle rejses et telt til en byfest.

Men fra årsskiftet er det slut med dette byggesagsgebyr. Sådan er meldingen fra Udvalget for teknik og miljø.

Beslutningen i udvalget kommer efter, at byrådet i forbindelse med budgettet for 2016 vedtog, at der skulle ske en reduktion på 100.000 kroner under byggesagsgebyrer.

Nu har udvalget på det seneste møde udmøntet denne budgetbeslutning. Det betyder, at ikke opkræves gebyr for behandling af byggesager om skilte, transportable telte og konstruktioner, nedrivninger og legepladser. I disse sager tilgodeses både erhvervsvirksomheder, private, kommunale institutioner og foreninger.

– Vi er i udvalget enige om, at der frem over ikke skal opkræves gebyrer for eksempelvis opstilling af telte, som gav betydelig kritik, siger udvalgsformanden Jørgen Bruun.

Glad foreningsmand

Det er en meddelelse, som bliver rigtig positivt modtaget hos Benny Ebsen fra Føvling-Stenderup Ungdoms- og Idrætsforening. Han var i det sene forår skarp kritiker af ordningen, da FSUI skulle af med knap et par tusinde kroner for at rejse et telt til en byfest. Dybt godnat, sådan kaldte Benny Ebsen det dengang.

– Det er da en snusfornuftig beslutning. Jeg har også hele tiden ment, at det gebyr ikke ville holde ret længe. Vi var en af de første, som blev ramt af den ordning, som virkelig gør ondt på det frivillige arbejde, siger Benny Ebsen.